Bagolybusz: rajongóknak vagy bulizóknak?

iho   ·   2013.09.20. 09:41

Az Európai Mobilitási Hét keretein belül egyetlen szombati éjszaka erejéig újra útnak indul a bagolyjárat Győrben, írja a kisalfold.hu.

A díjmentes éjszakai autóbuszjárat a szórakozóhelyek és a lakótelepek között szombatról vasárnapra virradó éjszaka 900-as jelzéssel éjféltől négy óráig minden egész órában, míg a 911-es jelzésű járat 0.36-kor és 2.36 órakor indul útnak. A részletes menetrend letölthető a Kisalföld Volán oldalán.

A portál ugyanakkor megjegyzi: bár az évenkénti éjszakai buszozás továbbra is töretlenül népszerű a buszrajongók körében, nem szabad szó nélkül hagyni, hogy az eredeti koncepció nagyon másról szólt. A cél az volt, hogy a buliból hazainduló fiatalok ne méregdrága taxival vagy gyalogosan induljanak haza szórakozás után, hanem tömegközlekedéssel, ahogy erre több magyar nagyvárosban – Budapesten, Miskolcon, Pécsett – példa is akad.

Ráadásul nem is csak a bulizó fiatalok használhatnák ezeket a járatokat, hanem bizonyos speciális munkarendben (például kórházban) dolgozók is kényelmesebben juthatnának el a munkahelyükre.

A portál úgy tudja, hasonló kérést a közelmúltban egy kórházi dolgozó el is juttatott a Kisalföld Volánhoz, de a késői vonatokkal, nemzetközi autóbuszjáratokkal éjszaka a városba érkezők is egyszerűbben hazajutnának a szóban forgó járatokkal.

A bagolybuszok 2008-ban indultak először útnak a kisalföldi megyeszékhelyen – vagyis a most hétvégi alkalom immáron a hatodik kísérleti jellegű „próbálkozás” lesz, de ahogy teltek az évek, úgy csökkent az esélye annak, hogy az éjszakai járatok beverekedjék magukat a hivatalos menetrendbe, írja a portál, és hozzáteszi: a tesztéjszakákon rendszeresen 200-250-en vették igénybe a bagolyjáratokat, igaz, a kisalfold.hu információi szerint az utóbbi években a győri buszrajongók lelkesedése is „kozmetikázta” a statisztikákat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek