Baleset az osztrákoknál, nem jöttek a vonatok

MTI   ·   2013.11.07. 08:33

Az Osztrák Vasúttársaság (ÖBB) nem indít Magyarországra vonatokat - közölte a Mávinform csütörtök reggel.

Értesüléseik szerint az ÖBB a Magyarországról érkező nemzetközi vonatokat fogadja, de egyelőre Ausztria felől nem tudnak tovább közlekedni a vonatok a magyar határállomásig. A Mávinformnak nincs információja arról, hogy pontosan mi az oka ennek a korlátozásnak.

Egy rendőrségi intézkedés miatt nem közlekednek a vonatok átmenetileg Ausztriában a hegyeshalmi vasútvonalon – erősítette meg az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) ügyfélszolgálata a távirati irodának.

Az ÖBB honlapján is olvasható tájékoztatás szerint Gramatneusiedl és Götzendorf an der Leitha között átmenetileg szünetel a vonatok közlekedése. Az osztrák vasút közleménye szerint az intézkedés a Magyarországra tartó vonatok közül a Bécs felől érkező 41-es számú Railjet járatot és a Zürich-Budapest Keleti pályaudvar között közlekedő, EN467-es járatot érinti.

A München felől érkező Kálmán Imre EN vonat még beért Magyarországra, így az csupán két perc késéssel érkezett a Keletibe.

Későbbi ÖBB-közlés szerint az osztrák oldalon befejeződött a rendőrségi intézkedés, nyolc óra után ismét beindult a vonatközlekedés.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek