Bartók-tárlat a Metró Galériában

MTI/iho   ·   2016.03.23. 13:45
bartok_kiallitas2016_0

A május 22-éig látható tárlat Bartókról készült fényképek és különböző idézetek segítségével villantja fel az alkotó világának meghatározó elemeit. A képek mellett többek közt Bartók írásaiból, leveleiből és műveinek szövegeiből olvashatnak részleteket az érdeklődők.

A Bartók Béla születésének 135. évfordulója alkalmából indított emlékév részeként nyílt tárlat egyik nagy erénye, hogy Bartók szellemisége és hagyatéka a sztenderd koncertlátogató közösségen túl szélesebb közönséget is elér. A kormány idén mintegy 940 millió, jövőre pedig 100 millió forintot fordít a Bartók-év programjaira, a metrókban látható tárlatot 3,2 millióval támogatták.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Kovács Tamás)

Kirschner Péter, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke szerint a tárlat sajátossága, hogy a metró szerelvényeibe beáramló közönség nyerhet betekintést Bartók Béla életművébe a tablók megtekintésével. Mint mondta, azért is fordulnak nagy figyelemmel és tisztelettel Bartók Béla zeneszerző, zenetudós és zongoraművész felé, mert minden alkalommal felemelte a szavát az üldözöttekért, a megbélyegzettekért.

A Bartók Béla Archívum munkatársai által 2006-ban készített tárlat megújított változata tíz év után látható ismét a metrókocsikban.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek