Befejeződött a bősi vízi erőmű töltésének javítása

MTI   ·   2013.10.18. 12:53

Befejeződött a bősi vízi erőmű felvezető csatornájának javítása, a munkálatok miatt a Duna szlovákiai szakaszán hétfő este óta szünetelő hajóforgalom már pénteken újraindulhat – közölte Lubos Krno, a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalat (SVP) szóvivője pénteken.

A felvízcsatorna töltésének aszfaltburkolatán keletkezett sérülések helyreállítását a tervezettnél egy nappal korábban, már csütörtökön délután sikerült befejezni, azóta a felvízcsatorna vízszintjének emelése zajlik – közölte a szóvivő, aki szerint a csatorna vízszintje néhány órán belül eléri a hajózhatósághoz szükséges szintet. Hozzátette: ezt követően a szlovák Állami Hajózási Felügyelet (SPS) várhatóan már a délutáni órákban kiadja a hajóforgalom újraindításához szükséges engedélyt.

Az aszfaltburkolat sérülései az SVP szerint nem jelentettek veszélyt, de a károk fokozódásának megelőzése céljából azokat ki kellett javítani. A helyreállítási munkák összköltségét 25 ezer euróra becsülte a vállalat.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek