Befejeződött a Fővám tér és a Kálvin tér felszínrendezése

MTI   ·   2013.05.30. 19:34

A 4-es metró építéséhez kapcsolódó felszínrendezési munkákat követő műszaki átadás után péntektől – a majdani metrókijáratok kivételével – mindkét tér teljes egészében újra megnyílik a gyalogosok előtt. Befejeződtek az útpályaépítési munkálatok és a felsővezeték szerelés is, így a 83-as troli a Közraktár utca felől ismét áthajt a megújult Fővám téren, majd a Vámház körúton át a Kálvin téren keresztül halad tovább a Baross utca és az Orczy tér felé. A trolibusz a Fővám téren a 15-ös és a 115-ös autóbuszok Vámház körúton lévő megállóhelyén áll meg. A Fővám téren, az egyetem előtti kőburkolatra csak a trolibusz hajthat rá, az autósok kizárólag külön engedély birtokában használhatják.

A Kiskörút, valamint a Fővám tér és a Kálvin tér felújítása a 4-es metróhoz kapcsolódó egyik fontos beruházás, amely során a 47-es és 49-es villamosok pályája is megújult, valamint átépítették a Fővám téri aluljárót és a 2-es metró földalatti szakaszát.

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.

Közút Infrastruktúra

Lánchíd: az év végén visszaadható a hídpálya a forgalomnak

iho/közút   ·   2022.07.23. 12:00

Rekordidő alatt elkészült az új acél útpálya, ami a régi, elöregedett vasbeton-pályaszerkezetet váltotta fel. A behelyezett pályatáblák a híd teljes hosszán egybefüggő részt alkotnak, ennek köszönhetően már végig lehet sétálni a Lánchídon. A hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak.