Beindították a menetrendi fűnyírót a CFR-nél

iho/vasút   ·   2018.02.06. 08:45
400px_cfr_madefalva

A tavasz első napjával huszonöt vonat szűnik meg, hetvenkettőt pedig hétvégén már nem lehet majd igénybe venni, az érintett járatok listája ide kattintva érhető el. Az intézkedések erdélyi nagyvárosokba járó vonatokat is érintenek. Az egyik nagy visszalépés minden bizonnyal az IR1745-ös Bukarest–Brassó–Szatmárnémeti gyors megszüntetése; a vonat a román fővárosból reggel hat órakor startol, Szatmárnémetibe pedig este tíz körül ér. A romániai pályaállapotokat jól jellemzi, hogy a vonat a körülbelül hétszáz kilométeres utat tizennégy óra alatt teszi meg, vagyis mindössze negyvenhét kilométer per óra az átlagsebessége. Információink szerint a legnagyobb érvágás Vajdahunyadot éri: minden személyvonatát elveszíti, így oda márciustól megszűnik a személyszállítás.

Február 28-án huszonöt vonatát utoljára meneszti el a CFR, hetvenkettő pedig csak hétköznap fog közlekedni (fotó: Incze Imre)

A maszol.ro arról ír, hogy a CFR személyszállító részlege azzal indokolta az intézkedést, hogy a március elsejével leálló járatokra rendszerint kevesebb mint tíz utas vásárol jegyet, így működtetésük nem kifizetődő. A felszabaduló kocsikat a zsúfoltabb járatok között fogják szétosztani.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek