Bejelentkezett a PKP Cargo az AWT cégcsoportra

iho/vasút   ·   2014.09.03. 11:20
400__IMG_5862__140725_Moha-rakodo__753739_AWT

A szándéknyilatkozatban egy 10 hetes átvilágítási időszakot jelöltek meg, mely időszakra a PKP Cargo kizárólagos jogot kapott a tárgyalásokra és az ajánlattételre.

Moha rakodó és Moha állomás közt robog az AWT szénvonata az 5-ös vonalon. Ha Vörös Attila archív felvételére kattint, kinyílik galériánk, amelyben megtekintheti az AWT angol nyelvű tehervagon-katalógusát

Az esetleges cégfelvásárlás beleillene a PKP Cargo kelet-közép-európai terjeszkedési stratégiájába – az AWT a legnagyobb áruszállítással foglalkozó magánvasút-társaság Csehországban; huszonöt fajta tehervagont kínál a megrendelőknek, lásd galériánkat, de villamos és dízelmozdonyaik is vannak, azaz „csak” sín kell nekik, és mindent visznek. Az AWT menedzsmentje úgy látja, a PKP erős partnerük lehet, a vételi ajánlat pedig azt jelenti, a cseh cég letette a névjegyét az európai vasúti árufuvarozási piacon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek