Belelőttek, szétdurrant - buszkalandok Pesten

iho/közút   ·   2011.09.02. 08:30

A BKV-figyelő két érdekes esetről számolt be az elmúlt napokban. Az egyik elsőre nem annyira rendkívüli: Csepelen egy 35-ös busz szerdán durrdefektet kapott, ami mégis érdekessé teszi az esetet, az az, hogy a mentők három könnyű sérültet is elláttak a helyszínen.

Fotó: bkvfigyelo.hu

Az oldalon olvasható feltételezések szerint nem maga a defekt okozta a sérüléseket, bár a szétrobbant kerék még a karosszériában is kárt tett, hanem a hirtelen fékezés.

Ennél sokkal különösebb ügyről számolt be a honlapon a 130-as busz utasa: augusztus 24-én a Szentmihályi úton  21:00-kor – azon a szakaszon, ahol egy kiserdő terül el, összetákolt kunyhókban lakókkal – a busz jobb hátulja felől hangos csattanás hallatszott. „Azt hittem, megint eltört valami a buszban, és a sofőr is ezt hihette, mert nem állt meg, de nem is szólt hátra. Aztán mikor odanéztem, láttam, hogy a hátsó ajtó előtti ablak eltolható részei alatti üveg teljes terjedelmében pókhálósra van repedve. Gondoltam, valami kavics verődhetett fel, amíg az ablakkal átellenben álló férfi nem kezdett óbégatni, hogy belőttek a buszba!”

A BKV-figyelő kéri olvasóit, hogy aki többet tud az esetről, írja meg.

Kapcsolódó hírek