Bemutatták Kónya Vilit

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.11.04. 13:15
kiskep

Rekordgyorsan, fél évvel a szerződés aláírása után a Škoda már le is szállította az első 28T típusú modern villamost Konyába. November első napjaiban már meg is kezdődtek a próbák. A török Konya városa hatvan modern villamost vásárol a cseh Škodától. Egy szerelvény ötrészes, száz százalékban alacsony padlós, 32,5 méter hosszú. A szerelvények összekapcsolhatók, így akár tramtrainként is használhatók. Tekintettel arra, hogy egy 4,5 kilométer hosszú alagúton keresztül is közlekednek majd a villamosok, ezért a konstruktőrök odafigyeltek a magasabb fokú tűzvédelmi kritériumokra is.

(fotók: Škoda Transportation)

A villamoson összesen 364 utas fér el, a kényelmes üléseken kívül légkondicionáló berendezés és wifi is van a szerelvényben. A Škodának nem ez az első sikere Törökországban, hiszen a közelmúltban egy elég nagy megrendelésre tettek szert: nyolcvan ottani Hyundai Rotem márkájú mozdonyba ők szerelik bele a teljes villamos meghajtást.

Jópofa a békapofa

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek