Beomlott az út, az avatás elmarad

iho   ·   2013.08.31. 10:36

Beomlott a Transzbucsecsként ismert 713-as megyei út egyik oldala – adja hírül az Adevarul nyomán az aradi Nyugati Jelen. Az utat augusztus 31-én, szombaton a Román Nyelv Napján tervezték ünnepélyesen átadni, de jelenleg veszélyessége miatt le van zárva.

Az út Sinaiát köti össze a Bucsecs-fennsíkkal. A munkálatokat három éve kezdték meg. A 16 kilométeres útszakasz 12 millió euróba került, a költségeket a Fejlesztési Minisztérium és Dâmboviţa, valamint Prahova megye tanácsa fedezte.

A szűk, veszélyes helyeken kígyózó úton több korlátozás is várható, például, 7,5 tonnánál nehezebb jármű nem veheti igénybe. Az út szélessége 4 és 5,5 m között változik, helyenként a leereszkedő autók kénytelenek lesznek megállni, hogy helyett adjanak a felfelé haladóknak.

Átadása után az út a Transzfogarashoz és Transzalpina úthoz hasonlóan látványos hegyi útvonal lesz.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.