Bevált a Volánbusz mobiljegy-alkalmazása

MTI   ·   2020.04.07. 16:00
volanbusz_volvo0

A közlekedési vállalat közleményében azt írta: a Volánbusz a járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében március 23-tól készpénzmentessé tette a járatain a jegyvásárlást a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel és viszonteladójával, a Simple by OTP-vel együttműködésben. Az elmúlt két hétben 63 ezer új felhasználó töltötte le az applikációt.

Már közel 70 ezren váltottak elektronikus jegyet és bérletet a Volánbusz mobilapplikációjával (fotó: Bohus Dávid)

A Volánbusz utasforgalma a rendkívüli helyzet miatt mintegy nyolcvan százalékkal esett vissza. Az egészségügyi dolgozók a helyközi közlekedésben és az érintett önkormányzatok döntése alapján több település helyi járatain is ingyen utazhatnak.

Havi bérletek egyelőre továbbra is a társaság pénztáraiban, egyes jegy- és bérletértékesítő automatáiból, valamint nyitva tartó szerződéses partnereinél kaphatók. Emellett megvásárolhatók online a Volánbusz weboldalán is a társaság Pest megyei, valamint Budapestet érintő országos járataira. Papíralapú, helyi és helyközi menetjegyek a szokásos elővételi módokon továbbra is válthatók.

A Volánbusz továbbra is kéri, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel csak az vegye igénybe a közösségi közlekedést, akinek halaszthatatlanul szükséges, és aki csak teheti, elektronikus úton váltsa meg jegyét.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek