Bevetésen az MDa

Vörös Attila   ·   2013.09.19. 20:00
IMG_0117__130918_Ujvenyim__MDmot3017__400

A hétfőn Albertirsán futópróbázó MDmot 3017-esre a Nosztalgia Kft. kisebb terhelésű különvonatok élén, vagy közreműködőként nagyobbaknál is számíthat. Az MD-k 7-800 lóereje a saját, könnyű szerelvényeik továbbításához pont jó, és bár a Nosztalgiánál vannak Bx személykocsik is, ezeknek nincs érvényes fővizsgájuk, így a retró festésű 3017-es egy darabig még biztosan mindenféle más dolgot fog húzni, vagy tolni.

Újvenyim és Dunaújváros közt halad a tarfókocsikból álló szállítmány<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(fotók: Vörös Attila)

A hétfő óta újra bevethető gépet mégsem személykocsik élén, hanem egy könnyű tehervonaton próbálták ki először szerdán: a 3017-es MD két üres transzformátorszállító kocsit húzott Dunakeszire Paksról. A vonat terhelése nem volt túl nagy, az MDa pedig jó tempóban pöfögött és rotyogott végig a Duna mentén. A mostanában elég csöndes paksi vonal után hamar átverekedte magát a vonat a fővárosi elővárosokon, és megérkezett Dunakeszi állomásra. A kisebbik trafót a járműjavítóba húzta az üzem saját Dácsiája, a másik teherkocsi egyelőre az állomáson marad. Az MDa pedig, mint aki jól végezte dolgát, hazatért a Füstibe.

Mellékvonalaink hősei, és egy adag mázli. Pusztaszabolcsra jár be egy (sorompó)eresztésre Paks felől az MDmot, Fehérvár felől a Bzmot<br>(fotó: Katona Zoltán)

Nemsokára sokkal combosabb vonatot kap a gép: szeptember 21-én a bakonyvasúti élményvonatot húzza. Aki élőben is meg akarja nézni és hallgatni a ma már egyedüli dolgozó MD-t, annak itt a remek alkalom! Egyébként pedig mindenképp fotózzák le az MD-t, ha anyagolni látják...

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek