Bezzeg Moszkvában már ez is van!

MTI/iho   ·   2016.10.16. 13:45
moscowwifi0

Az ingyenes wifi az orosz főváros metrószerelvényein már 2013 óta elérhető, amely a Wireless Broadband Alliance szerint tavaly a világ legjobb bevezetett városi mobilinternet-technológiája volt. A szolgáltatás működik az Aeroekszpressz reptéri vonatok termináljain is, de mostantól 7250 autóbuszon és trolin is lehet 3G és 4G minőségben, térítésmentesen internetezni. Az ingyenességet a NetByNet által forgalmazott, 30 másodperces reklámfilmekből származó bevétel teszi lehetővé.

A NetByNet 2015 végén nyerte el a 403 millió rubeles (csaknem 1,8 milliárd forintos) wifi-egységesítő projekt megvalósításának lehetőségét. Ebbe a reklámszervezésben jeleskedő MaximaTelecomot is bevonta, amely a moszkvai metróban naponta 1,5 millió netező mintegy 3 millió csatlakozását biztosítja.

Zgyesz jeszty wifi! – Hihetetlenül bájos a cirill és a latin betűs írás egymás mellett, egy mondatban!

A térítésmentes közszolgáltatásként elérhető wifire az orosz belváros több területén, a közparkokban és három történelmi temetőben is rá lehet kapcsolódni. A szolgáltatást az év végéig kiterjesztik az Aeroekszpressz és a Moszkva elővárosaiba közlekedő vonatok szerelvényeire is. A MaximaTelecom tervei szerint jövőre a szentpétervári metróban is lesz ingyenes wifi.

A fővárosi tömegközlekedést jelentősen tehermentesítette a szeptember 10-én átadott moszkvai központi gyűrű vasútvonal. Az gyűrűn harmincegy megállót építettek ki és arról tizenegy helyen lehet a metróra és további kilencen a helyi érdekű vonatokra átszállni. A vonalat a tervek szerint naponta 430 ezer, évente pedig 250 millió utas veszi majd igénybe.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek