Biztonságos autózás Bugyi nélkül

iho/közút   ·   2012.02.10. 11:52

Öt és fél kilométeres új út épült a Pest megyei Bugyi határában, amely lakott területen kívülre vezeti a településen átmenő teherforgalom nagy részét. Sokkal biztonságosabb, ráadásul tisztább és csendesebb lesz a nagyközség – tájékoztatta az ihót a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A Budapesttől délre fekvő, több mint ötezer lelkes nagyközség környékén található kavicsbányák miatt a térség útjain jelentős a teherforgalom. A szállító járművek okozta terhelés hatására az úthálózat jelentős károkat szenvedett, a település lakói fokozott balesetveszélynek, zaj- és rezgésterhelésnek voltak kitéve.

Az új szakasz átadásával a nagyközség lakóinak régi vágya teljesül, hiszen évek óta kérték, hogy a tucatnyi környékbeli sóderbányából ne Bugyi belterületén keresztül szállítsák rakományukat a teherautók. Az elkerülő út megépítésének hatására csökken a közutak terhelése, a levegő szennyezettsége, a teherforgalom keltette zajhatás, valamint javul a közlekedés biztonsága – áll a NIF közleményében.

A beruházás során öt és fél kilométer új út, két körforgalom és egy csomópont készült el. Közel két kilométer stabilizált párhuzamos földút, hat földútcsatlakozás és számos közműkiváltás és védelembe helyezés épült meg.

Kapcsolódó hírek