BKK: népszerűek a budapesti a hajójáratok

MTI   ·   2012.09.03. 17:36

A társaság hétfői közleménye sikertörténetnek nevezte az újraszervezett dunai hajóközlekedést, jelezve, hogy a július 1-jei indulás óta töretlen az érdeklődés a járatok iránt. A helyszínen váltott vonaljegyekből júliusban 38.277, míg augusztusban 36.247 fogyott, vagyis már az első két hónap alatt bőven teljesültek a féléves várakozások, ugyanis a BKK eredetileg hat hónapra számolt 63 ezer jeggyel.

A tájékoztatás szerint a fővárosi önkormányzat és a BKK az adatok tükrében átfogóan megvizsgálja a szolgáltatás továbbfejlesztésének hosszú távú lehetőségeit.

A közlemény felidézte, hogy hétköznap összesen hét hajó teljesít szolgálatot két viszonylaton, a D11-es (Újpest, Árpád út – Kopaszi-gát) és a D12-es (Rómaifürdő – Kopaszi-gát) vonalon, hétvégenként pedig 5 hajó van forgalomban a Rómaifürdő és a Kopaszi-gát között közlekedő D13 járaton.

A menetrendeket a kezdeti tapasztalatok alapján július közepén módosították, napközben sűrűbben és hosszabb üzemidővel közlekednek a járatok, délen pedig mindhárom viszonylat a Kopaszi gáttól indul. A kezdeti időszakban jellemző késések már megszűntek, a hajók ma már a meghirdetett menetrendnek megfelelően szállítják az utasokat – tudatta a BKK.

Kapcsolódó hírek