Bölény járt Baján

Vörös Attila   ·   2018.09.10. 13:45
0005bolenybaja

Egyre többet jár a PSŽ magánvasút Bajára, ahova gabonavonatokat továbbítanak. A legutóbbi menet a gyékényesi határon lépett be Horvátország felől, majd a Dombóvár–Bátaszék vonal vágányzára miatt a Kaposvár–Dombóvár–Rétszilas–Bátaszék útvonalon érkezett meg Bajára. A Rétszilas–Bátaszék (46-os) vonalon nagyon ritka az átmenő teherforgalom, de néha a bajai gabonavonatokat erre hozzák. A harminc kocsis szerelvényt a PSŽ Effiliner 1600-as Bölénye továbbította és állította be Baja-külsőn rakodásra.

Szekszárd alatt robog a grandiózus tehervonat Baja felé. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

A bajai gabonarakodás általában kampányszerű, néha hetek vagy akár hónapok is kimaradnak két tehervonat között. A szerelvények továbbításában többnyire a Rail Cargo Hungaria és az AWT vett eddig részt, de úgy tűnik, a zöld-sárga magánvasút is sikerrel szerzett magának szeletet a tortából.

* *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.