Bombardier-villamosokat vesz Bécs

iho   ·   2015.06.06. 08:45
400px_becsi_bombardier_flexity

Az osztrák főváros közlekedési hatósága, a Wiener Linien még december elsején jelentette be a kanadai gyártó győzelmét. A napokban aláírt, 431 millió euró értékű szerződés értelmében a Bombardier Transportation az úgynevezett FlexCare-programján keresztül, huszonnégy éven át tarthatja karban a szerelvényeket. A program segítségével az üzemeltetők a saját telephelyeiken, a Bombardier teljes felügyelete alatt végezhetik el a szerelvények karbantartását. A kontraktus magában foglal egy további harminchét kocsira szóló opciót is.

119, plusz opciósan 37 Flexity-villamossal váltja fel Bécsben a koros és korszerűtlen, magaspadlós E2-eseket a következő jó tíz év során<br>(forrás: Railway Gazette)

Az International Railway Journal információi szerint a harmincnégy méter hosszú Flexityk 211 utas befogadására képesek. A kocsirészek között széles átjárók segítik elő a gyors utascserét, alacsony belépőmagasságuk megkönnyíti a mozgásukban korlátozottak fel- és leszállását, valamint többcélú terek is találhatók rajtuk. A járművek mozgásáról a Bombardier Mitrac vontatási rendszere gondoskodik, amellyel a gyártó szerint akár kilencvenöt százalék feletti rendelkezésre állás is elérhető. A kocsiszekrények alatt a gyártó Flexx Urban forgóvázai gurulnak.

Az új bécsi villamosokat a Bombardier bécsi üzemegysége építi meg 2018 és 2026 között. A Wiener Linien szerint a járművek olyan modern, kényelmes és környezetbarát kategóriát képviselnek, amely tökéletesen passzol Bécs jelenlegi infrastruktúrájához, ráadásul az kiváló ár-érték aránnyuk is – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek