Börtön jár a munkagépével rendőröknek hajtó férfinak

MTI   ·   2011.12.13. 11:06

Két év hat hónap börtönbüntetésre ítélt a Vas Megyei Bíróság első fokon egy férfit, aki tavaly februárban Sárváron a munkagépével nem állt meg a rendőri felszólításra, majd nekihajtott egy rendőrségi autónak – közölte a Vas Megyei Bíróság kedden.

Tóth András, a megyei bíróság sajtótitkára elmondta: bíróság a napokban bűnösnek mondta ki a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és rongálás bűntettében, valamint ittas járművezetésben.

A bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében mellékbüntetésül hat hónapra eltiltotta a járművezetéstől, három évre pedig a közügyek gyakorlásától is a vádlottat, aki védőjével együtt enyhítésért fellebbezett – fűzte hozzá.

Tavaly februárban a rendszám nélküli munkagépét ittasan vezető férfit a rendőrök többször is megpróbálták megállítani Sárváron, de a sofőr kikerülte őket a monstrummal, ezért szirénázó rendőrautóval üldözőbe vették őt.

Az Ady Endre utcában keresztbe állt a munkagép előtt egy rendőrségi autó, amelynek a munkagép felemelt tolólappal rontott neki, az egyik rendőr erre célzott lövéseket adott le a jármű kerekére. Mindez Sárvár belvárosában, a rendőrség épületétől néhány száz méterre történt.

Az akkor 51 éves férfit végül sikerült elfogni és előállítani, azt követően büntetőeljárást indítottak vele szemben.

Kapcsolódó hírek