Börtön négy keréken

B. Cs.   ·   2012.12.15. 20:00
ampnet_photo_20121129_053010-1k

A fővárosi rendőrség két különleges teherautót vett. A kéttengelyes börtön alapja a tizenkét tonna össztömegű DAF LF45. A tíz rab szállítására alkalmas teherkocsikkal a rendőrség becslése szerint 30–40 ezer kilométert tesznek meg évente. A két járművet hamarosan három újabb követi – adta hírül a holland gyártó.

Modern rabszállító Berlinben <br /> (fotó: DAF)

A modern rabszállító nagyobb elődjénél, amely csak 7,5 tonnás volt. A Németországban készített felépítményben öt cella, csomagtartó és személyzeti fülke kapott helyett.

A biztonsági cellából figyelik a rabokat <br /> (fotó: DAF)

A kocsi hátuljában található legnagyobb cellában négy rabot is elhelyezhetnek, a többi rekeszben legfeljebb ketten utazhatnak. A biztonsági övvel ellátott üléseket menetiránynak megfelelően szerelték be. A biztonsági fülkében két őrnek van hely, innen lehet irányítani a mozgó börtön klímáját és innen figyelhetik a kamerákkal szemmel tartott rabok minden rezdülését is. A 8,5 méter hosszú teherautót a Paccar 6,7 literes, hathengeres dízelmotorja hajtja, teljesítménye 220 lóerő, legnagyobb forgatónyomatéka 850 newtonméter.

Kapcsolódó hírek