Bővít a Hell-csoport Szikszón

MTI/iho   ·   2018.02.20. 13:35
400px_hellenergy_szikszo

Megkezdte legújabb fémdobozos töltősorának telepítését a Hell Energy Magyarország Kft. szikszói gyárában, az ötmilliárd forintos beruházással több mint duplájára növeli gyártókapacitását az energiaitalt gyártó társaság, és mintegy hetven új munkahelyet teremt a hátrányos helyzetű borsodi régióban - közölte a cég az MTI-vel kedden. A próbaüzem áprilisban kezdődhet meg, és az előzetes tervek szerint a gépsor teljes kapacitással május végétől termelhet. Az új gyártósor beüzemelése után a napi összteljesítmény négy és fél millió dobozra nő. A tájékoztatás szerint a bővítést az exportpiacok biztonságos kiszolgálásának igénye ösztönözte.

A töltő- és zárógépet emelik le a szállítójárműről a Hell Energy Magyarország Kft. szikszói üzeménél (fotó: MTI/Vajda János)

A magyar vállalat a világ negyvennyolc országában van jelen. A cég 2016-ban a magyarországi piacon 14,7 milliárd forintos árbevételt ért el, míg exportra 13,2 milliárd forint értékben szállított, adózás utáni eredménye pedig meghaladta az 1,27 milliárd forintot. Egy évvel korábban, 2015-ben a belföldi árbevétele 9,97 milliárd forint volt, az export 10,0 milliárd forintot tett ki, és 1,16 milliárd forint adózott eredménnyel zárta az évet.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek