Bővítette termékportfólióját az Audi Hungária Zrt.

MTI/iho   ·   2018.05.16. 12:22

A háromhengeres motort a Volkswagen konszern különböző modelljeibe építik be, egyebek mellett az Audi A3, a Volkswagen Golf, a Seat Leon és a Seat Ateca modellekbe. Az egyliteres Otto-motor hatvanhárom és nyolcvanöt kilowatt teljesítményű. A motor kilencvenkét kilogramm. Az új termékkel hatra nőtt a modellek száma, a háromhengeres mellett négy, öt-, hat-, nyolc- és tízhengeres motorokat gyártanak a Volkswagen harminckét telephelye számára Győrben, mindezek mellett idén nyáron kezdődik az e-motorok sorozatgyártása a megyeszékhelyen.

Háromhengeres motort már gyártott az Audi, a győri egy tovább fejlesztett variáns, egyebek mellett nagyobb teljesítményű turbófeltöltővel  és a motorközeli részecskeszűrővel, amely kilencven százalékkal csökkenti a közvetlen befecskendezésű benzinmotorok részecske-kibocsátását. A háromhengeres motor gyártásához a vállalat átépítette a mechanikus megmunkálás területét és a gyártósort is, ahol az alkalmazottak egyszerre négy különböző  motorvariánst tudnak gyártani: a háromhengeres motor mellett jelenleg az 1,2, az 1,4 és az 1,5 literes négyhengeres Otto-motorokat készítenek. Az új termék gyártásával nem nőtt a motorgyártás területén a foglalkoztatottak száma, ahol jelenleg mintegy hatezer ember dolgozik. Achim Heinfling, az vállalat igazgatóságának elnöke a MTI-nek adott közleményben azt hangsúlyozta, hogy a motorgyártás rugalmasan készül fel a járműgyártás új trendjeire, az alternatív meghajtások gyártásának elindítása mellett folyamatosan fejlesztik a belső égésű motorokat is.

Győrben tavaly összesen 1 millió 965 ezer 165 motort gyártottak, ami 1,9 százalékkal haladta meg a 2016-os adatot. Az elektromotorok gyártása mellett idén nyáron indul a Q3 sorozatgyártása is Győrben. A vállalat tavaly 105 ezer 491 járművet gyártott, ami tizenhat és fél százalékos csökkenés volt 2016-hoz képest. Az Audi Hungaria Zrt. tavaly egy százalékkal, 7 milliárd 136 millió euróra (2 ezer 220 milliárd forint) növelte árbevételét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek