Bővíti raktárbázisát a Rudolph Ipari Logisztikai Kft. Tatabányán

MTI/iho   ·   2018.02.21. 16:55
400px_rudolph_logistik_tatabanya

A német tulajdonú Rudolph Ipari Logisztikai Kft. szerdán tette le új raktárbázisának alapkövét. Peter Weide, a Rudolph Logistik Gruppe ügyvezetője elmondta: a beruházás értéke a meglévő épület felújítási munkáival együtt közel hárommilliárd forint. A raktárközpont átadását május elejére tervezik, a munkatársak száma harmincról a tervek szerint közel százra bővül. A beruházás megvalósulása után a társaság összesen hatvanötezer négyzetméternyi raktárfelülettel rendelkezik Magyarországon. A vállalat székhelye Győrben található, további telephelyekkel rendelkeznek Dunakilitin, Oroszlányban, Tatabányán és Téten, ahol részben az ügyfeleik üzemi területén végeznek logisztikai tevékenységeket. Megrendelőik elsősorban az autóiparban tevékenykedő nagyvállalatok közül kerülnek ki. A főbb partnerek közé tartozik az Audi, a turbófeltöltőket gyártó BorgWarner és az autóipari csatlakozókat gyártó Veritas.

Május elejére közel négyszeresére bővül a Rudolph Ipari Logisztikai Kft. tatabányai raktárterülete. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Bodnár Boglárka)

A cég az ügyfélkörét fokozatosan a nem autóipari ügyfelekre is ki kívánja terjeszteni. Ausztriában, Bécs mellett egy európai építőipari kereskedelmi lánc raktárközpontját üzemeltetik 2017 vége óta, az Egyesült Államokban pedig április elején Dél-Karolinában adják át a vállalat első telephelyét. A társaság húsz éve szolgáltat Magyarországon, ötszáztíz embert foglalkoztat, autóipari és ipari logisztikai részlegének összesített árbevétele 2017-ben 5,9 milliárd forint volt.

A Tatabányai Ipari Park területe nyolcszáz hektár, ennek ötvenöt százaléka Környe, negyvenöt százaléka Tatabánya közigazgatási területén található. A parkban tízezernél több ember dolgozik, az itt letelepült vállalatok összesen mintegy hatmilliárd forint helyi adót fizetnek be. A környei részre eső adóbevétel hatvan százalékát Tatabánya kapja, mivel a park fejlesztését a megyeszékhely koordinálja.

A Rudolph Logistik Gruppe 1946-os alapítása óta családi tulajdonban lévő vállalkozás, közel ötezer embert foglalkoztat, forgalma 2016-ban elérte a háromszázhetvenötmillió eurót. A vállalkozásnak negyven telephelye van világszerte, például Németországban, Nagy-Britanniában, Bulgáriában, Portugáliában, Luxemburgban és az Arab-félszigeten.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek