Bővül a fővárosi közlekedési mobiljegy pilotprojektje

iho/közút   ·   2019.11.26. 09:05
budapest_mobiljegy0

A repülőtéri vonaljegy, illetve a Budapest 24 és 72 órás jegy, valamint a hetijegy mellett már a félhavi és havi Budapest-bérletek is elérhetők applikáción keresztül. A mobiljegy használata az utazás során lényegében megegyezik a papíralapú termékek használatával.

A bérleteket – hasonlóan a napijegyekhez – a vásárlást követően nem szükséges érvényesíteni. Azonban az elsőajtós felszálláshoz és a metróállomás területére belépéshez, kérjük, olvassa be okostelefonjával a kihelyezett kódot, és mutassa fel a megjelenő animációt a sofőrnek vagy a személyzetnek.

A mobiljegy megvásárlásához, használatához és érvényességének igazolásához aktív adatkapcsolat szükséges.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.