Bővülő csomaglogisztika

MTI/iho   ·   2017.03.30. 14:52

A Magyar Posta növelni akarja a jelenlegi 35 százalékos belföldi csomaglogisztikai piacvezető szerepét, és ehhez több évre szóló eszköz- és humánfejlesztési koncepciót állított össze. Az idén a húsvéthoz kapcsolódóan márciusban 28 százalékos, áprilisban pedig 29 százalékos emelkedéssel számol a cég az előző év hasonló időszakához képest. A húsvét előtti időszakban a napi 55 ezer átlagos küldeménymennyiség kezelése meg is duplázódhat, ami több mint 110 ezer csomag kezelését jelenti. A csomag mellett az árutartalmú levél is gyakran alkalmazott áruküldési forma a nemzetközi elektronikus kereskedelemben, ez utóbbi növekedése 10,6 százalék volt 2016-ban, az országba bejövő két küldeménytípus együttes volumene 2016-ban elérte a 11 millió darabot.

Tavaly a kimenő nemzetközi csomagforgalom 15,8 százalékkal, a levélforgalom 2,6 százalékkal növekedett, az export küldeményforgalom együttesen kilencmillió darabot tett ki, a fő célország Németország, Ausztria, Szlovákia, Románia és Nagy-Britannia volt, a külföldről jövő csomag és árutartalmú levélküldemények közül a legtöbb Kínából, Németországból és Hollandiából érkezik Magyarországra. A közönséges levélként feladott árutartalmú küldemények átfutási ideje nem csak a Magyar Postán múlik, hanem több tényezőtől is függ, köztük az e-kereskedő aktuális árukészletétől, a feladási ciklustól, a vámkezeléstől. A Távol-Keletről rendelt árutartalmú levelek esetében a lassabb szállítási megoldások miatt előfordulhat akár harminc–negyven napos kézbesítés is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek