Bringával kerüld a dugót és a zsúfolt tömegközlekedést!

iho   ·   2013.06.10. 12:30

A Magyar Kerékpárosklub felhívásban javasolja mindenkinek, hogy az árvízi forgalmi zűrzavar elkerülése érdekében üljön fel a kétkerekűre.

„Budapesten az évszázad árvize miatti rendkívüli útlezárások és tömegközlekedési korlátozások következtében sosem látott közlekedési nehézségek várhatóak hétfőtől. A kieső rakpartok és a nagy áteresztő képességű utakon bevezetett forgalomkorlátozások miatt Budapest a múlt hetinél is nagyobb közlekedési káosznak néz elébe. Nem csak autóval lesz járhatatlan a város, az elterelt vagy rövidebb úton járó tömegközlekedési járatokon is óriási tumultus lehet.

Az ország legnagyobb biciklis szervezete ezért azt kéri a budapestiektől, hogy ha tehetik, üljenek bringára, segítsék ezzel is a főváros közlekedését! Ezzel nem csak a dugókban való araszolás miatti késéseket, megnövekedett kiadásokat és stresszt kerülhetik el, hanem a tömegközlekedési járatokra való várakozást és a járműveken várható tumultust is.

Természetesen az árvíz nem csak Budapesten okoz közlekedési gondokat, a kerékpár használata mindenütt segíthet ezek csökkentésében. A nyári időben való kerékpározás nem jár semmilyen kényelmetlenséggel, viszont egyszerű, gyors és olcsó alternatívája a többi közlekedési módnak.”

Kapcsolódó hírek