Brit leányvállalatot alapított a Waberer’s

iho   ·   2014.10.16. 14:45

Közleményében a vállalat azt írja: kamionjai hetente átlagosan 700 komplett rakományt fuvaroznak angliai úti céllal, illetve kiindulóponttal és évi több mint 35 ezer rakományt rakodnak a szigetország ipari és kereskedelmi központjaiban. A fuvarok csaknem 80 százaléka angliai, 15 százaléka walesi, 5 százaléka skóciai és néhány százaléka észak-írországi rendeltetésű, illetve feladású.

A cég szolgáltatásai iránti igények a brit szigeteken az elmúlt években mindig kétszámjegyű növekedést mutattak és az elmúlt évben 15 százalékkal haladták meg a megelőző év forgalmát. Az Egyesült Királyság jelenleg a Waberer’s egyik legnagyobb piaca. Európa FTL (komplett rakomány) specialistája árbevételének több mint 15 százaléka köthető a szigetország gazdaságához. A Waberer’s a növekvő igényekre reagált a leányvállalat megalapításával.

Optimális kiszolgálás

– A Waberer’s több mint fél évszázada fuvarozza az ellátási lánc angol nagyvállalatainak és termelő üzemeinek áruit. Az angliai vállalat létrehozásával közelebb kerülünk megrendelőinkhez, még jobban megértjük fuvarozással és a logisztikai szolgáltatásokkal szembeni igényeiket. Erre szükségünk van ahhoz, hogy optimális kiszolgálást tudjunk nyújtani minden brit ügyfelünknek – mondta a vállalat megalapításának bejelentésekor Lajkó Ferenc fuvarozási és szállítmányozási vezérigazgató-helyettes. – A Waberer’s UK Limited élére helyi szakembert neveztünk ki. Douglas French a legnagyobb helyi logisztikai vállalatok élén szerzett évtizedes tapasztalatai révén a minőség személyes garanciáját jelenti a megrendelőiknek – mutatott rá a vezérigazgató-helyettes hozzátéve, hogy a menedzsertől a Waberer’s angliai forgalmának középtávon való megduplázását várja.

Fiatal flotta, tág kapacitások

Douglas French, a Waberer’s UK Limited lokális vezetője elmondta, hogy a költségérzékeny megrendelők elvárásainak mind teljesebb kielégítésére törekszik. – Ebben segítségemre van Európa egyik legfiatalabb és legmodernebb, több mint 3000 saját tulajdonú szerelvényből álló flottája, amelynek mintegy harmadát már Euro 6-os motorok hajtják meg. Szerelvényeink évente csaknem 30 millió kilométert futnak brit utakon.

Kijelentette, hogy „a korszerű vezetésbiztonsági berendezésekkel ellátott környezetkímélő flotta jellemzően kevesebb, mint egy nap alatt képes a megrendelői igényeknek megfelelő méretű kapacitással kiállni bármely angliai megrendelő felrakási pontjára. A kapacitásokat az anyavállalat folyamatos járműbeszerzésekkel biztosítja. Az idén 1300 új, környezetbarát nyergesvontató frissíti és bővíti tovább a Waberer’s flottát.” Douglas French hozzátette, hogy az áruk biztonságos és hatékony fuvarozásához a Waberer’s informatikai és telematikai rendszerére támaszkodik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek