Budakeszin a Gyógyszertárnál ingyen lehet átszállni

iho   ·   2013.04.24. 12:03

2013. május 1-jétől, szerdától a BKK díjszabása részeként Budakeszi belterületén, a 22-es, 22A és a 222-es autóbusz viszonylatok között az átszállásnál nem kell újabb jegyet érvényesíteni, amennyiben a 22-es vagy a 22A buszokról a 222-es buszra, illetve a 222-es buszról a 22-es vagy a 22A buszra azok első közös, Gyógyszertár nevű megállóban szállnak át. A Budapesti Közlekedési Központ ezt az átszállási lehetőséget már 2013. március 1. óta biztosítja üzletpolitikai kedvezményként, május 1-jétől pedig a kedvezményes átszállási lehetőség a díjszabás részévé válik – adja hírül a BKK közleménye.

A nem közös megállókban történő átszállás, például a 222-es busz Gimnázium megállójából történő átszállás a 22-es vagy a 22A járatra a Budakeszi, városháza megállóban utazásmegszakításnak minősül, arra a díjmentes átszállás lehetősége nem vonatkozik. A Gyógyszertártól a Széll Kálmán tér irányában elhelyezkedő további, közös megállókban – pl. Erkel Ferenc utca – szintén nem alkalmazható a díjmentes átszállás: az ugyanazon irányba tartó jármű esetében ez utazásmegszakításnak, az ellentétes irányba tartó jármű esetében ez visszafordulásnak minősül, tekintettel a járművek párhuzamos útvonalára. A BKK vonal-, gyűjtő-, és átszállójegyei sem utazásmegszakításra, sem visszafordulásra nem jogosítják az utasokat.

Budapest Főváros Közgyűlésének 2013. február 27-én hozott határozata nyomán nyílt lehetőség arra, hogy 2013. május 1-jétől megváltozzon a BKK díjszabása a Budakeszin belüli helyi közlekedés tekintetében. Bár a változtatás csekély mértékben bevételkiesést okoz, a BKK és Budakeszi Város Önkormányzata között kötött előnyös megállapodás részeként lép életbe ez a változtatás, amely az elmúlt évek hálózatfejlesztései miatt vált szükségessé – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ közleményében.

Kapcsolódó hírek