Budapest–Algír: járatot nyitott az Air Algérie

iho   ·   2016.09.15. 19:50
cim

Újabb észak-afrikai kapcsolatokkal bővült Magyarország légi összeköttetése, miután Budapesten landolt az Air Algérie algériai nemzeti légitársaság gépe Boeing B737-800-as típusú gépe. Az első repülőgéppel mintegy 80 fős diplomáciai és turisztikai delegáció is érkezett, a repülőtéren Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadta a vendégeket. Az Air Algérie hetente kétszer közlekedik Algír és Budapest között, adja hírül a Budapest Airport.

A 12.25-kor landoló járat Magyarország és Afrika legnagyobb területű országa között minden csütörtökön és vasárnap közlekedik, menetrend szerint egyórás fordulóidő után 14.00-kor indul vissza Algéria fővárosába, amit három órás repüléssel ér el Budapestről. A járatot a későbbiekben 101 üléses konfigurációban üzemelő Boeing 737-600-as gépek szolgálják ki, ezek 16 business és 85 turista osztályú ülést kínálnak, a gépek rakterében pedig akár egy tonna teheráru is szállítható.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a járat fogadása után tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy 2014 februárjában vetődött fel a közvetlen járat igénye. Hangsúlyozta, Algériával nem csak a politikai és gazdasági, hanem az emberek közötti közvetlen kapcsolat is kiemelkedő, Észak-Afrikában ebben az országban van az egyik legnagyobb magyar kötődésű diaszpóra. Az elmúlt évben 110 millió dollár volt a két ország közti forgalom, ezt szeretnék tovább növelni az új járat segítségével – mondta Szijjártó Péter.

– Nagy örömmel köszöntjük az Air Algérie új járatát Budapesten, különösen, hogy egy ilyen kivételes desztinációval köti össze a magyar fővárost – jelentette ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: – Az Air Algérie révén tovább javulnak a légi kapcsolatok Észak-Afrika irányába, ami tovább erősíti Budapest régiós szerepét.

Az 1200 kilométeres tengerparttal rendelkező Algéria Afrika északnyugati részén fekszik, az ország középső részén elterülő Algírral, a hárommillió lakosú fővárossal. Nemzetközi repülőtere, a Houari Boumediene Airport több mint 90 éve üzemel. Az Air Algérie légitársaság jelenleg 28 ország 39 városába repül Európában, Afrikában, Ázsiában, Észak-Amerikában és a Közel-Keleten. Flottája nyugati típusú Airbus és Boeing, valamint ATR repülőgépekből áll. Az Air Algérie a régióban csak Bécsbe és Budapestre üzemeltet járatokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.