Bukaresti botrány: bringások és BMW – fotók!

iho   ·   2013.09.26. 17:04

Csúnya botrány, sőt, eléggé súlyos attrocitás történt a román fővárosban, ahol – a magyarral ellentétben – még tartottak Critical Mass bringás felvonulást: a kerékpárosok közé keveredett egy külföldi rendszámú autó, és innentől kezdve elszabadultak az indulatok.

A Transindex egyik blogjának beszámolója szerint nem tudni, hogy vajon az autó véletlenül keveredett-e a kerékpáros tömegbe, vagy pedig gazdája eleve szándékosan hajtott a felvonulók sűrűjébe, hogy így fejezze ki a maga véleményét a bringásokról. A kocsi mindenesetre úgy tört ki a biciklisek közül, hogy felgyorsított, és felöklelt néhányat közülük, tekintet nélkül arra, hogy sok nő és sok gyermek is részese volt a felvonulásnak.

A feldühödött kerékpárosok felelősségre kívánták vonni az autóst, ezért üldözőbe vették, annak ellenére, hogy az a szemtanúk szerint 70 kilométeres óránkénti sebességgel hajtott, és megpróbált eltűnni a tömbházak között. Nem tudta azonban, hogy zsákutcába hajtott, itt érte utol néhány kerékpáros, akikkel szemben ismét az erő elvét alkalmazva, tekintet nélkül arra, hogy komoly sérüléseket okozhat, egyenes szembehajtott az őt sarokba szorítókkal, félrelökve őket az útból. Nem tudott azonban elmenekülni, mivel az utca kijáratát elzárta egy helyszínre érkező rendőrautó, két járőrrel.

A biciklisek felelősségre kívánták vonni a volánnál ülő fiatalembert az „ámokfutásért”, de mivel nem volt hajlandó kiszállni az autóból, a „lincselés” az autóra fókuszált, a társaság dühösebb tagjait a két járőr igyekezett minél távolabb tartani, az autónak azonban egyetlen ablaka sem maradt épen, a sofőr is kisebb sérüléseket szenvedett. Hamarosan megérkezett még hat helyi rendőr, akiknek sikerült megfékezni az indulatokat. A jelenlevők azonban kifogásolják, hogy a rohammentősök jókora késéssel értek a helyszínre (két biciklis került kórházba az incidenst követően).

Az incidens után a kerékpárosok sérelmezték, hogy a jármű vezetője ellen nem indult bűnvádi eljárás emberölési kísérlet jogalapon, még csak a vezetői engedélyét sem vonták be. A sértettek közül haton tettek feljelentés, de feljelentést tett a sofőr is. A biciklisek továbbá sajnálják, hogy ilyen konfliktus szakította meg a felvonulást, és aggódnak amiatt, hogy a fővárosban amúgy is gyakran megnyilvánuló negatív attitűd velük szemben még inkább megerősödik.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek