Bulibárka lesz Prágában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.09.20. 13:45
T3_01

A Brnóban közlekedő sörbár villamos után itt a következő próbálkozás, hogyan keressünk egy kis pénzt régi villamosok kihasználásával. A Prágai Közlekedési Vállalat (DPP) hostivaři kocsiszínében, a központi járműjavítóban egy teljesen felújított, nem mindennapi alakú, emellett a főbb hagyományjeleken továbbra is magán hordozó T3 Coupé villamos épül. A tervek szerint egy hónap múlva, október 24-én gördül ki első útjára a Coupé kivitelezésű villamos, amit akár bulibárkának is nevezhetnénk, hiszen a korábban a középen elhelyezett jegyellenőr fülke helyén egy kis bár (bárka) is helyet kap.

A képre kattintva galéria nyílik Jan Šindelář fotóiból

A villamos nem a Prágában hagyományos krémszínű-piros, hanem tengerész kék-fehér színben díszeleg, a padlózat is hajó fedélzetéhez hasonlóan fa burkolatú lesz. Az ötlet egyébként egyszerű: kiránduló vagy bulivillamost szerettek volna létrehozni, amit a közlekedési vállalat üzleti célokra használ majd, csoportoknak adja bérbe. A dizájnt Anna Marešová designers stúdiója készítette a DPP megbízásából.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek