Busexpo 2015 – buszokkal a turizmusért

MTI/iho   ·   2015.04.22. 14:31

Elsősorban a budapesti turistabuszok vádett útvonalának kialakítását és a szállodahajók buszos kiszolgálását emelte ki az államtitkár a szakmai konferencián. Elmondása szerint a turizmus a 2013ig lehívható 309 milliárd forintból 238 milliárdot már megkapott, a 2014-ben kezdődött uniós pénzügyi ciklusban 230 milliárd forintnyi támogatásból gazdálkodhatnak.

Az autóbuszos vállalkozások a GINOP-8-ból (Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program) juthatnak uniós forrásokhoz, például kezességvállaláshoz, a kis-, és középvállalkozások vissza nem térítendő támogatásra is pályázhatnak.

Füle László, a Busexpót és a kísérő konferenciát is szervező Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének elnöke arról beszélt, hogy 2016-ban lejárnak az autóbuszos közszolgálati szerződések, és a különjárati szolgáltatás – különösképp a fővárosban – komoly problémákkal küzd. Mindkettőnél főleg a járművezetők hiánya okozhat gondot.

A zsámbék Busexpón tizenhárom cég (többek közt a Volvo, az Iveco, a Scania, az MAN – az Év buszának választott gázüzemű járművel –, a Kravtex és az Evopro), valamint huszonhat beszállító (GPS nyomkövetőkkel, jegyárusító automatákkal, utastájékoztató berendezésekkel) van jelen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek