Busexpo: háromféle Econellt is bemutat a Credobus

iho/közút   ·   2018.04.24. 08:45
econell_buszok_busexpo0

A 13 méteres városi és 12 méteres elővárosi változat mellett most először a buszos szakmának is bemutatkozik a speciális Econell Medic szűrőbusz. A kiállításon a járművek nemcsak megnézni lehet: a látogatók a szűrőbusz fedélzetén kipróbálhatják a modern egészségügyi diagnosztikai eszközöket is.

A 12 méteres elővárosi Econell 12 az elmúlt években piacvezetővé vált Magyarországon az elővárosi szóló autóbuszok között. A komfortos és gazdaságos modell 2018-as változatában az Euro 6 C emissziós besorolású FPT motor, a tovább tökéletesített belső kivitel, valamint a modern, GPS vezérlésű utasinformációs rendszer jelent újdonságot.

Ilyen Econellekkel megy Zsámbékra a Kravtex-Kühne Csoport. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Credobus)

A 13 méteres Econell CiTY a 2017-es Busexpón debütált, majd Tatabányán a gyakorlatban is bebizonyította, valóban alkalmas az alacsony kihasználtságú viszonylatokon közlekedő, 16,5 méteres csuklós autóbuszok kiváltására. Az idei kiállításon a modell Tatabányának gyártott változatát ismerhetik meg a látogatók. A növelt hosszúságú autóbusz egyesíti a könnyűszerkezetű váz és az alacsony belépésű konstrukció előnyeit: magas ülésszám és nagy utaskapacitás. Ezt a buszt a gyártó azoknak a városoknak ajánlja, ahol felismerték, a 16,5 méteres csuklós buszok 13 és 18 méteres buszokkal való differenciált kiváltása komfortosabb és gazdaságosabb városi közlekedést jelent.

Országszerte már ötvennél is több helyen, több mint ezer szűrővizsgálatot végeztek, és számos elismerő értékelést kaptak az új Econell Medic szűrőbuszok, amelyek közül egy április 25-én a Busexpo látogatóinak is bemutatkozik. A speciális jármű az orvosi diagnosztika minden feltételét egyszerre biztosítja: házhoz viszi a vizsgálóhelyiségeket, az eszközöket, a dolgozóknak kényelmes munkavégzést és akár egész napi tartózkodást tesz lehetővé. Erős- és gyengeáramú elektromos hálózatokkal, összetett víz-, valamint fejlett informatikai rendszerrel van felszerelve.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek