Busszal a zöldbe!

Istvánfi Péter   ·   2012.09.01. 16:00
00

A szórakozóhely könnyebb és biztonságosabb megközelítése, valamint a környék zajvédelme miatt a Zöld Pardon nevű szórakozóhely augusztus közepétől transzferbuszt közlekedtet. A járat a Petőfi híd budai hídfőjétől, a szórakozóhely korábbi helyszínétől szállítja a látogatókat a Rákóczi híd melletti új helyszínre, körjáratban. A busz a Dombóvári út - Bogdánfy út útvonalon tér vissza a kiindulási helyére.

A járat útvonala<br/>(forrás: Zöld Pardon)

A transzferbusz a Zöld Pardon nyitvatartásához igazodva hétfőn kivételével minden nap, este hét és éjjel egy között negyedóránként közlekedik. A járatra 500 Forint a jegy, amely magában foglalja a belépőt is, és egy külön bejáraton, sorállás nélküli bejutást is. A buszt visszaútban is igénybe lehet venni, a jegy ilyenkor 100 Forint.

A busz a szórakozóhely korábbi helyszíne elől indul<br/>(fotó: Zöld Pardon)

A környék korábban a Duna árterülete volt, majd a hatvanas-hetvenes években a metróépítés kapcsán kitermelt földet deponálták a területen. A sokáig rendezetlen terület a meghiúsult világkiállítás kapcsán értékelődött fel, de a kiállítási épületek helyett végül egyetemi épületek és irodaházak épültek fel a lágymányosi öbölben.

A terület jelenleg tömegközlekedéssel teljesen feltáratlan, mindössze a midibusszal kiadott 203-as jár körbe az Infoparknak nevezett városrészen, délről pedig a 103-as busz érinti. Hosszabbtávú tervekben szerepel az 1-es villamos budai hosszabbítása, valamint a Gellért térről kiágazó rakparti villamos is, ezek elkészülte nagyban javítaná a környék közlekedését.

Kapcsolódó hírek