Busz és személyautó ütközött Csép közelében

MTI   ·   2012.06.20. 08:47

Hatan megsérültek, amikor összeütközött egy szlovák rendszámú autóbusz és egy szintén szlovák rendszámú személyautó szerdán Csép közelében, a 13-as úton. A rendőrség tájékoztatása szerint egyik jármű vezetője sem használta a biztonsági övet.

Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a rendőrség honlapján azt közölte: a busz nyaralókat szállított Horvátországból Szlovákiába, amikor összeütközött a személygépkocsival.

Hozzátette, hogy a balesetet az autó sofőrje okozta: a járművével eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba és ott frontálisan belerohant az érkező autóbuszba. Az autóbusz utasai közül négyen könnyebben sérültek meg, míg a személygépkocsi vezetője és utasa súlyos sérüléssel került kórházba.

A sajtóreferens kitért arra, hogy nem használta a biztonsági övet sem a szlovák autóbusz vezetője, sem a szintén szlovák rendszámú személygépkocsi sofőrje és utasa.

A helyszínelés idejére a 13-as utat teljes szélességében lezárták. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője, Majlinger-Fehér Ádám korábban azt közölte, hogy az útzárat Tárkány felé kerülhetik el az autósok. A busz utasait ideiglenesen a nagyigmándi művelődési házban helyezték el.

Kapcsolódó hírek