Busz nincs, egymásra mutogatás van

iho   ·   2016.04.01. 10:25
00kicsi

A szolgáltató szerint nem április, hanem május elseje a szerződés teljesítésének határideje – jelent meg a Világgazdaság portálon. A 2015. június 3-án megkötött szerződés alapján a 25+10 Rába S91 típusú midibusz első öt példányának az aláírást követően a tizedik hónap első napján kellett volna forgalomba állnia, de már a március 16-ára ígért típusengedély-bemutatás is késik.

Várbuszra készülődvén...látja a képen a Rábákat? Mi nem<br>(forrás: BKK)

A BKK fontolgatja a szerződéstől elállást, a Rába a szállítási szerződésben foglaltak betartására, a finanszírozás rendeződésére vár. A Növekedési Hitel Bank Zrt. – az Orangeways szerint – nem kapta meg a gyártótól a busz típusengedélyét, mindenesetre ha az Orangeways nem szállítja le a szerződéseket, a BKK lehívja a bankgaranciát, egy bizonyos képlet alapján kiszámított bánatpénzt. A buszos cég szerette volna a Rába S91-eseket török Karsanokkal kiváltani, ezt a finanszírozó bank is elfogadná, ám a BKK beleegyezését a hírek szerint nem sikerült elérni.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek