Buszellenőrzések csütörtökön és pénteken

MTI   ·   2011.07.27. 15:20

Az egész országra kiterjedő ellenőrzést − a Nemzeti Közlekedési Hatósággal együttműködve − legalább napi 8 órában hajtják végre a rendőrök − olvasható a közleményben.

Az európai − Tispol − akcióban az autóbuszokat és azok vezetőit ellenőrizik, függetlenül attól, hogy a jármű magyar vagy külföldi személy üzemeltetésében áll.

A rendőrök a járművezetők és a különböző okmányok ellenőrzésén túl vizsgálják a menetíró berendezéseket, ellenőrzik a vezetési- és a pihenőidőre vonatkozó szabályokat, kiszűrik a gyorshajtókat és az ittas járművezetőket, valamint vizsgálják a buszok műszaki állapotát.

Az ellenőrzések során különös figyelmet fordítanak arra, hogy a járműveket megfelelően látták-e el hatósági jelzésekkel − áll a rendőrségi közleményben.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Három nap fokozott rendőri ellenőrzés a vonatokon

iho/vasút   ·   2022.11.11. 09:00

A RailPol, a Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete koordinálásával fokozott vasútbiztonsági ellenőrzést tartott három napon át a rendőrség. A nemzetközi művelet részeként a rendőrök ellenőrizték a személyszállító vonatokat és a vasúti határátkelőhelyeken a szerelvényeket.

Vasút Nagyvasút Városi vasút

InnoTrans 2022, második nap

iho/vasút   ·   2022.09.22. 15:00

Kétévnyi kihagyást követően megkezdődött az idei berlini vasúti szakkiállítás és -vásár. A szerdai paletta részét alkotta a Stadler walesi Flirtje, a Tatravagónka farönkszállító kocsija, valamint a Plasser & Theurer pályakarbantartó járműve.