Buszos pótlás a 30-ason

MTI/iho   ·   2016.12.07. 18:57

Pótlóbuszok járnak a 30-as számú vasútvonal egy szakaszán, Szántód-Kőröshegy és Balatonszentgyörgy között vasárnaptól június 16-ig, a nyári menetrend életbe lépéséig a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonal felújítása miatt. A járatok a vonatok eredeti állomásain vagy a legközelebbi Volán-megállóhelyen állnak meg. Az autóbuszok a balatonszárszói vasútállomás helyett Balatonszárszó községháza megállónál állnak meg.

Minden ütemes menetrend szerint közlekedő gyorsvonat és személyvonat a Budapest-Déli pályaudvar–Székesfehérvár–Siófok vonalon az eredeti menetrend szerint jár. A személyvonatok a pótlóbuszok hosszabb menetideje miatt Balatonszentgyörgyről általában később indulnak Nagykanizsa és Gyékényes felé, és módosított menetrend szerint haladnak. Az ütemes menetrend szerint közlekedő gyorsvonatok Balatonszentgyörgy és Keszthely között sem járnak, helyettük mindkét irányban vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni.

A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a szintén felújítás alatt álló Kaposvár–Fonyód vonalon is pótlóbuszok közlekednek.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek