Mégsem lőttek Zuglóban,

MTI   ·   2012.01.06. 16:59

Nem lövések miatt tört ki a BKV egyik buszjáratának ablaka péntek délután a fővárosban - mondta az előzetes szakértői jelentést ismertetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese; a rendőrség korábban nem zárta ki, hogy rálőttek az autóbuszra, mert a földön találtak egy lőszerhüvelynek látszó tárgyat.


Sass Oszkár tájékoztatása szerint a szakértők megállapították, hogy a Zuglóban közlekedő 244-es autóbusz ablaka egy golyóscsapágy-darabtól tört ki, így bizonyossággal állítható, hogy nem lőttek rá a járműre.

Azt, hogy a golyóscsapágy miként törhette be a busz ablakát, még vizsgálják, de a megtalált anyag alapján kijelenthető: biztos, hogy nem lőszerdarab okozta az ablaküveg törését - hangsúlyozta a sajtóügyeletes.

A rendőrség korábban nem zárta ki, hogy rálőttek egy BKV-s autóbuszra, mert a földön találtak egy lőszerhüvelynek látszó tárgyat. A hatóság azt is elképzelhetőnek tartotta, hogy egy eldobott vagy felpattant kődarab miatt tört be az ablak, amelynek szilánkja a buszon lévő egyik utas szemébe fúródott. Az asszonyt kórházba szállították.


Kapcsolódó hírek