Busztragédia Németországban, sok a halott

MTI/iho   ·   2017.07.03. 12:36
400px_nemetbuszbaleset

A bayreuthi rendőrkapitányság közleménye szerint a baleset a Münchent Berlinnel összekötő autópálya Stammbach melletti szakaszánál történt hétfő reggel. A Szászország tartományból indult, német állampolgárságú, felnőtt turistákat szállító buszon negyvenhat utas és két sofőr tartózkodott, észak felől Nürnberg felé tartottak. Az autóbusz egy nyerges vontatónak ütközött, majd kigyulladt, és vázig égett. Az autópályát mindkét irányban lezárták, számos mentőautó és mentőhelikopter érkezett a helyszínre. A sérültek közül többen súlyos, ketten életveszélyes állapotban vannak. A halottak száma egyelőre nem ismert.

Kamionnak ütközött, kigyulladt és porig égett egy német turistákat szállító autóbusz a németországi Stammbach közelében. Legalább tizennyolcan meghaltak. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

A helyszínelés még nem ért véget, és lehet, hogy mind a tizennyolc, eltűntként nyilvántartott ember életét vesztette a buszban, de az is előfordulhat, hogy vannak, akiknek sikerült kimenekülni a lángokból és egy közeli erdőben húzták meg magukat - mondta Anne Höfer rendőrségi szóvivő a Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaságnak. A rendőrség további részleteket nem közölt, arra hivatkozva, hogy először a hozzátartozókat kell értesíteni a balesetről.

Angela Merkel kancellár szóvivője, Steffen Seibert útján kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak, mielőbbi teljes gyógyulást kívánt a sérülteknek, és köszönetet mondott a mentésben résztvevőknek. Alexander Dobrindt szövetségi közlekedési miniszter és Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter kora délután a helyszínen tájékozódik a baleset körülményeiről és a mentési munkálatok előrehaladásáról.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek