CAF-villamosokat vesz Saint-Étienne

iho   ·   2014.12.13. 13:45
400px_saint_etienne_caf_urbos

A december tizedikén bejelentett megállapodás negyvenkét millió euró értéket képvisel. A kontraktus alapján az első kocsikat 2016 elején veheti át Saint-Étienne városa – írja a Railway Gazette.

A franciaországi Saint-Étienne tizenhat, méteres nyomtávú Urbos-szerelvényt vásárol a spanyol CAF-től<br>(forrás: Railway Gazette)

A Rhône-Alpes régióban található, százhetvenezer lakosú város 11,9 kilométer hosszú villamoshálózattal rendelkezik, amely három vonalból áll, harmincöt megállót összekötve. Saint-Étienne jelenlegi villamosaitól eltérően a CAF-kocsik mindkét végén található majd vezetőfülke. A harminchárom méter hosszú, ötrészes Urbos-szerelvények teljes hosszukban alacsonypadlósak lesznek, 2,15 méteres szélességüket a város méteres nyomközű hálózatának megfelelő űrszelvényhez igazították.

A spanyol gyártó a francia városok közül eddig Nantes-nak és Besançonnak szállított villamosokat, továbbá szeptemberben harmincöt lyoni kétkocsis metrószerelvény felújításának jogát is elnyerte, a megállapodás értéke huszonötmillió euró – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.