Capa a metróban: íme az első nevezés

iho   ·   2013.10.07. 06:54
capapaly00

November 10-éig utazhatunk a 2-es és a 3-as metró szerelvényein a reklámok között a Robert Capa világhírű fotóiból nyílt kiállítással együtt. Ahogy korában megírtuk, kétszáz felületen találkozhatunk a Metró Art Galériában a képekkel. Az anyagban helyet kaptak a spanyol polgárháború, a japán–kínai háború, a II. világháború és az azt követő újjáépítés képei, de Capa sztálingrádi és izraeli riportkönyveiből, művészportréiból, valamint a halála előtti percekben készített sorozatából is szerepel néhány fotó. A képek mellett korabeli hírek, tudósítások, irodalmi idézetek, valamint Capa saját feljegyzéseinek részletei olvashatók.

Balogh Dávid a 3-as metrón az Arany János utcánál fényképezett

Hosszú várakozás után megérkezett az első kép, hasonlókat várunk továbbra is!

Az én Capám

Játsszatok velünk!

Honlapunk fotópályázatot hirdet Az én Capám címmel. Mindössze annyi a dolgotok, hogy metróztok egyet, kettőt, hármat, négyet, vagy amennyit akartok a kettesen és a hármason, és közben fotózzátok a kiállítást. Nincs megkötés, odaállíthatod a barátnődet, a testvéredet, édesanyádat, vagy akit akarsz, már ha akarsz, és lefotózod őt egy vagy több Capa-képpel. Eztán már csak be kell küldened ezeket nekünk. A játék november 10-éig tart. A képeket a garai.szakacs@indohaz.hu e-mail címünkre küldhetitek, a tárgyba írjátok be: Az én Capám. Arra kérünk mindenkit, hogy egyszerre maximum tíz megabájtnyi képet küldjön, hogy ne tömődjön el (azonnal) a postaláda! A képeket a lehető leghamarabb igyekszünk feltenni, de az is előfordulhat, hogy bizonyos fotók azért nem kerülnek fel, mert mondjuk átmenetileg betelt a postafiók, és visszapattannak. Ezért, ha azt tapasztaljátok, nincs fenn a honlapunkon a képetek, akkor inkább küldjétek el újra! Az e-mailbe a nevetek mellett azt is írjátok meg, mikor készültek a képek, az adott vonal melyik szakaszán (mely állomások között), metróőrültektől a szerelvény, vagon pályaszámát is várjuk (tényleg...)! Jó fotózást! A biztonsági előírásokat tartsátok be, és legyetek tekintettel a többi utasra is! A beküldők között november 10-e után három negyedéves Indóház-előfizetést sorsol ki szerkesztőségünk.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek