Cinkota parkolónagyhatalom lett

iho/zöldút   ·   2016.07.02. 19:15
bkk_bpluszr0

Elkészült az új P+R és B+R parkoló Cinkotán, a már meglévő, az Ostoros út páratlan oldalán található parkoló átépítésével és bővítésével. A HÉV állomás mellett lévő területeken az Ostoros út páros oldalán, valamint az állomás előterében található Állomás tér üzemi területének egy részén – az autóbusz-forduló felújításával egy időben – új P+R parkolókat alakítottak ki. A terület eddig burkolatlan felülete szilárd térkő- és aszfaltburkolatot kapott, a parkoló kapacitása duplájára nőtt. Mindezek mellett egy fedett kerékpártároló is épült, melyben 40 biciklit lehet biztonságosan elhelyezni. A felújításnak és a fejlesztésnek köszönhetően egy korszerű, kamerákkal ellátott, díjmentes parkoló áll az ügyfelek rendelkezésére.

(fotók: BKK)

A munkálatokkal egyidejűleg körülbelül 100 méteren az Ostoros út is új burkolatot kapott. A felújítás eredményeként több mint 600 négyzetméteren megújultak a zöldfelületek, cserjéket, virágokat és fákat ültettek. A parkoló az Ostoros úton, a Cinkota HÉV-állomás, Állomás tér felé haladva közelíthető meg autóval.

A munkálatok befejezését követően a Volánbusz autóbuszainak végállomása mellé került az Ostoros út túloldaláról a 174-es és a 175-ös autóbusz járatok végállomása is.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek