Conecto-átadók Kelet-Közép-Magyarországon

iho/közút   ·   2019.05.11. 09:00
conecto_kmkk_400

Egy hónappal ezelőtt rendeztek átadóünnepséget Debrecenben, amikor az Inter Traction Electrics Kft. átadta a Volán Buszpark Kft.-nek a Törökországban gyártott Mercedes-Benz Conecto Next Generation városi szóló autóbuszokat, amelyből ötven érkezik a magyar nagyvárosok helyi buszjárataira.

Az ötven korszerű autóbuszt a regionális közlekedési társaságok veszik állományba: Szegeden, Kecskeméten, Szolnokon, Egerben, Salgótarjánban és Hatvan elővárosában állnak forgalomba.

Az egyhangú fehér megjelenés helyett a városi buszok matricázott világába öltöztették az egri Mercedesek elejét (fotó: heol.hu/Berán Dániel)

Az első példányok április utolsó hetén álltak forgalomba Szegeden, ahol az idén húsz éves magaspadlós gázüzemű Ikarusokat váltják le, közülük egy országos hírnevet is szerzett magának, amikor egy újszentiváni fiatalember Szőregen elvitte külső telephelyéről és összetörte.

Egy a szolnoki háromból a Jubileum téren (fotó: Kovács Krisztina)

A hatvani példány már a kerekharaszti vonalon szállít utasokat, a salgótarjániak a város környéki járatokon jelentek meg, május 10-én pedig Szolnokon adtak át három autóbuszt a közlekedési kultúra napja rendezvénysorozat keretében. Ugyanezen a napon Eger főterén is felsorakozott három, városi arculattal felmatricázott új generációs Mercedes Conecto, ezzel lassan mind az ötven autóbusz forgalomba fog állni. A kecskeméti szürke példányokra egyelőre várni kell.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek