Csak úgy hasít a Scania

iho/közút   ·   2018.05.13. 19:32
scania-jelentes1805_0
  • A működési bevétel nyolc százalékkal, azaz 3315 millió (3081) svéd koronára nőtt
  • A nettó értékesítési árbevétel hat százalékkal, azaz 31 milliárd 115 millió (29 299) svéd koronára nőtt
  • A készpénzforgalom –437 millió (2353) svéd koronát ért el a Járművek és Szolgáltatások üzletágban
  • 2018-tól a Scania bevételi helyzetének bemutatását összehangolják a Volkswagen-csoportéval (beleértve az összehasonlítási időszakokat is)

A járművek és a szolgáltatások nagyobb értékesítési mennyisége pozitívan befolyásolta az eredményeket, míg a kevésbé kedvező marketing-mix, a kettős termékkínálat fenntartásával járó nagyobb gyártási költségek, valamint az ellátási láncban továbbra is fennálló korlátok negatívan hatottak a működési bevételre. Európában továbbra is nagyon nagy a kereslet a tehergépkocsik iránt a kedvező gazdasági helyzetnek köszönhetően. Latin-Amerikában is pozitív keresleti trendek uralkodnak, főként Brazília folytatódó talpraállása révén.

Eurázsiában is kedvezők a keresleti trendek Oroszországnak köszönhetően, ahol nagyon erős a rendelésállomány. Ázsiában továbbra is magas szintű a kereslet. Továbbra is nagy a kereslet Európában a városi és a távolsági buszok iránt.

Európának folyamatosan kellenek a Scania buszai (fotó: Scania)

A Motorok üzletág rekordszintű keresletnek örvend, főként az ipari motorok rendelésállományának köszönhetően. Az ügyfelek járműflottáiban jó a kapacitások kihasználtsága, így a szolgáltatások árbevétele rekordszintűre, 6500 millió (5851) svéd koronára nőtt, ami 11 százalékos növekedést jelent helyi valutában kifejezve. A szolgáltatások árbevételének stabil növekedése egyértelműen annak az eredménye, hogy a Scania stratégiai beruházást hajtott végre egy függőlegesen integrált szolgáltatási üzletágba, ami azt jelenti, hogy átfogóan támogatjuk ügyfeleink tevékenységét. A szervizeléssel kapcsolatos termékeket, digitális és hálózatba kapcsolhatósági szolgáltatásokat, járművezetői szolgáltatásokat, finanszírozást, valamint biztosítást magában foglaló kínálat szélessége és rugalmassága révén a megoldások az ügyfelek egyéni igényeire szabhatók, nagyobb nyereségességet eredményezve. A Pénzügyi Szolgáltatások üzletágban továbbra is fennmaradt a növekedő nyereségesség trendje, így a működési bevétele már elérte a 302 millió svéd koronát. A hitelveszteségek alacsony szinten maradtak.

Már a második egymást követő évben arattak győzelmet a Scania új generációs teherautói az 1000 Pontos Teszten – Európa legátfogóbb összehasonlító tehergépkocsitesztjén. Az új Scania tehergépkocsi a legnagyobb pontszámot kapta a fülke, a hajtáslánc és teljesítmény, az üzemanyag-fogyasztás, a költségek és a hasznos teherbírás kategóriájában. Továbbá a Scania ismét elnyerte a Zöld Tehergépkocsi Díjat (Green Truck Award) – ennek a különleges összehasonlító tesztnek az üzemanyag-fogyasztás áll a középpontjában.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek