Csatlakozik az Európai Logisztikai Szövetséghez a Verein Netzwerk Logistik

iho   ·   2024.01.02. 11:00
vnl_markus_mau_franz_staberhofer

Ausztria legnagyobb és legbefolyásosabb logisztikai szövetsége ezzel megerősíti az ország vezető logisztikai szövetségeként betöltött pozícióját.

A Verein Netzwerk Logistik (VNL) örömmel jelenti be tagságát az Európai Logisztikai Szövetségben (ELA), ami több mint húsz olyan európai logisztikai szövetség hálózata, amelyek együttműködnek a logisztika kiválóságának, innovációjának és fenntarthatóságának előmozdítása érdekében. Ez a tagság új távlatokat nyit a VNL és tagjai előtt, és megszilárdítja úttörő pozícióját az osztrák logisztikában.

Franz Staberhofer, a VNL elnöke számára az ELA-ba való felvétel többéves következetes munka megerősítése. Elmondta: büszkék arra, hogy mostantól az Európai Logisztikai Szövetség tagjai, és nagy várakozással tekintenek az együttműködés elé. „Ez a tagság bővíti nemzetközi hálózatunkat, és lehetővé teszi számunkra, hogy tovább fejleszthessük a fenntartható, hatékonyabb és innovatívabb ausztriai logisztikáról alkotott elképzelésünket. Örülök annak is, hogy az Osztrák Logisztikai Díj nyertese, amelyet évente osztanak ki az Osztrák Logisztikai Napunkon, részt vesz az ELA-díjon is.”

Markus Mau, az ELA elnöke kihangsúlyozta: „A VNL erős hálózattal rendelkezik az osztrák logisztikai szektorban, és az ELA ideális kiterjesztése. Köszönhetően a VNL erős hálózatának az osztrák logisztikai szektorban, valamint a problémamegoldó és innovatív logisztikai módszerek központjaként betöltött, elismert szerepének, nagyon örülünk a lehetőségeknek. A Verein Netzwerk Logistik logisztikai oktatás és fontos iparági rendezvények szervezése iránti elkötelezettsége tökéletesen illeszkedik az ELA azon céljaihoz, hogy a logisztikát mint szakmai területet népszerűsítsük és nemzetközi hálózatunkat bővítsük. A VNL projektekben való aktív részvétele és az együttműködések jelentősen hozzájárulnak az ELA azon küldetéséhez, hogy Európa-szerte előmozdítsák az innovációt és a legjobb gyakorlatokat a logisztikában.”

Az Európai Logisztikai Szövetség évente egyszer tünteti ki a legjobb európai logisztikai projekteket a European Award for Logistics Excellence díjjal (ELA Award), amiért Európa-szerte a legfigyelemreméltóbb logisztikai eredmények versengenek.

Az Európai Logisztikai Szövetség több mint húsz nemzeti logisztikai és ellátásilánc-szövetség szövetsége, amely Közép-, Nyugat- és Kelet-Európa szinte minden országát lefedi. Ezen országos logisztikai és ellátásilánc-egyesületek tagjai a logisztikában és/vagy az ellátási láncban, elsősorban az iparban, de különböző szolgáltató szektorokban is dolgozó szakemberek. Ezen a hálózaton keresztül az ELA 55 ezer logisztikai és ellátásilánc-szakembert ér el. Az ELA az alábbi célokat követi: a logisztikai és ellátási lánc szakma népszerűsítése a szakmai készségek erősítésével, nemzetközi fórum garantálása a hálózatépítéshez, az innováció és a legjobb gyakorlatok előmozdítása az európai logisztikai és ellátásilánc-szektorban az eszmecsere érdekében, tudás megosztása és információ terjesztése a hálózaton belül. Az ELA egyik kulcsfontosságú alapja az ELA-tanúsítvány, amely a logisztikai és az ellátásilánc-kompetencia szabványait kezeli, és a logisztikai és ellátási láncban a képesítés harmonizált szintjét célozza meg.

Több mint ötezer tagjával a Verein Netzwerk Logistik a legnagyobb üzleti hálózat az ausztriai logisztikai szektorban. Központi célja a jelenlegi és jövőbeli logisztikai igények összekapcsolása a kutatási és oktatási intézmények, cégek, technológiatranszfer-irodák, technológiai központok és logisztikai magáncégek megfelelő megoldásaival. Ez az aktív hálózatépítés erősíti a vállalatok és alkalmazottjaik logisztikai szakértelmét, és jelentősen hozzájárul a versenyképesség, az innovációs erő és az ellátásbiztonság növeléséhez. A VNL évente több mint hatvan logisztikai eseményt szervez, folyamatosan részt vesz nemzeti és nemzetközi kutatási projektekben, valamint rendszeresen tevékenykedik tanácsadói minőségben az intézményi szektorban (például a közelmúltban a szövetségi kormány Covid-válságcsapatában). A VNL alapító tagjaként támogatja az Austrian Logistics ernyőmárkát is, amely az osztrák Szövetségi Klímaügyi, Környezetvédelmi, Energiaügyi, Mobilitási, Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezése az osztrák logisztika világszerte nyújtott kiváló szolgáltatásainak kihangsúlyozása érdekében.

(Nyitóképünkön Markus Mau, az ELA elnöke és Franz Staberhofer VNL-elnök. Fotó: VNL)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek