Csíkszereda vasútállomás, se pénz, se terv

iho   ·   2013.10.03. 10:07

Belátható időn belül nem kezdődhet el az igen leromlott állapotú csíkszeredai vasútállomás felújítása, az évekkel ezelőtt elkészült terveket, tanulmányokat újra el kell készíteni, mert a konzulens céggel szerződést bontott a közlekedési minisztérium, viszont a kivitelezéshez is hiányzik a pénz – írja a kolozsvári Krónika.

2011 végén a romániai szaktárca listáján a csíkszeredai vasútállomás is szerepelt, mint korszerűsítésre váró létesítmény, akkor nyolcmillió eurós beruházással. Azonban azóta sem történt előrelépés.

(fotó: kronika.ro)

„A nagybányai, szatmárnémeti, csíkszeredai, zsilvásárhelyi és târgoviştei vasútállomások felújításához szükséges megvalósíthatósági tanulmányok és kivitelezési tervek elkészítésére 2006-ban a pénzügyminisztérium közbeszerzési eljárás után egy konzulens céggel kötött szerződést. A szerződés feltételeinek be nem tartása miatt 2011 novemberében ezt a szerződést felbontották” – közölte írásban a lap megkeresésére Oana Brânzan, a Román Vasúttársaság (CFR) szóvivője.

A válaszból kiderül, egyelőre a szükséges pénz sem áll rendelkezésre ahhoz, hogy a megvalósíthatósági tanulmányokat, terveket ismét elkészítsék, illetve a kivitelezés megtörténjen. „A vasúttársaság jelenleg finanszírozási lehetőségeket próbál azonosítani ennek érdekében” – írja a szóvivő.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek