Csopa Traffic–Indóház: a Stadlerral kezdődik az új évad

iho/vasút   ·   2018.01.30. 08:45
stadler-spuhler-dunai0

Stadler vagy Spuhler sztori? A jégkorongtól a vasúti járműipar csúcsáig – ez Dunai Zotán előadásának címe, egyben gondolati vázlata.

A Stadler a nemzetközi vasútijármű-gyártás egyik legkülönlegesebb szereplője. A negyedszázada még mindössze huszonöt főt foglalkoztató kis kelet-svájci járműdepó mára nyolcezer főnyi munkatársával és világszerte tizennégy telephelyével a kötöttpályás járműszektor megkerülhetetlen vállalatcsoportjává nőtte ki magát.

 Dunai Zoltán és Peter Spuhler, a két Stadler-vezér – nem utolsósorban nekik köszönhető az elővárosi villamos motorvonatok páratlan hazai és nemzetközi sikere. Jobbra Szabó Zoltán, a pusztaszabolcsi bázis vezetője (fotók: Vörös Attila)

A mind a mai napig családi tulajdonban lévő vállalat és tulajdonosa páratlan pályafutást tudhat maga mögött, mind Magyarországon, mind pedig nemzetközi szinten – az előadás ennek a pályafutásnak a legfontosabb nemzetközi és hazai állomásait tekinti át.

Dunai Zoltán a Stadler pusztaszabolcsi ünnepségén

A cégről Dunai Zoltán, a Stadler Rail csoport, országigazgatója beszél.

Helyszín és időpont: Csodák Palotája, Budapest, Bécsi út 38–44., Buda EG Bevásárlóközpont, 2018. február 28., 18 óra. Jöjjenek, mi is ott leszünk!

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek