Debreceni 2-es villamos: menekülés előre

iho   ·   2013.04.08. 13:00

A múlt év végére végképp ellehetetlenülni látszott a kettes villamos projektje – idézi a tavalyi helyzetet a hajdú-bihari hírportál.  Fizetési gondokról és állandó jogvitákról érkeztek hírek, miközben a munkálatokból egy igencsak termelékeny időszak kiesett. Mindez oda vezetett, hogy az eredeti, 2012. májusi határidőre száz százalék helyett nagyjából húsz százaléka készült el a munkáknak, ráadásul az sem mindenhol a legjobb minőségben.

– Az egyetemleges felelősség miatt év elejére egyetlen lehetőségünk maradt, az előremenekülés. Jelenleg mintegy harmincszázalékos készültségben van a beruházás, az igazán látványos részek azonban még ezután következnek. A közműkiváltások, amiken dolgozunk, nem látványos, de kulcsfontosságú részei a kivitelezésnek, hiszen jól néznénk ki, ha a már menetrend szerint közlekedő kettes villamos pályája alatt törnének el régi közműcsövek vagy vezetékek – utalt az éppen aktuális teendőkre Miklóssy Ferenc, a kivitelező konzorciumot vezető Keviép Kft. ügyvezető igazgatója.

Elmondása szerint azért döntöttek a Dózsa György és a Nádor utcák lezárása mellett, mert ott két-három hónap alatt annyi munkát kell elvégezni, amennyire félpályás lezárás mellett volt egy év. A cégvezető ígérete szerint júliusban helyreáll a közlekedés rendje a plázától a Thomas Mann utcáig, ezen a szakaszon nyár közepétől már új aszfaltcsíkon közlekedhetnek a járművek. – Bár a munkálatok hetven százaléka még előttünk van, most technológiai és finanszírozási oldalról is úgy tűnik, hogy tarthatóak az új határidők – jelentette ki Miklóssy Ferenc.

Kapcsolódó hírek