Debreceni villamosbotrány: vesztett az Arcadom

iho   ·   2013.07.12. 18:00

A Népszabadság online kiadása szerint az ítélet igazi tétje az volt, hogy kiderüljön, a debreceni 2-es villamos kivitelezése érvényes szerződés alapján zajlik-e. A keresetet az Arcadom Zrt. indította az ATK Konzorciummal szemben „társasági hálózat felülvizsgálatának” ügyében. A keresetet a Debreceni Törvényszék elutasította.

Eredetileg az Arcadom Építőipari Zrt. irányította a konzorciumot, aminek tagja volt még a Keviép Kft. és a Tóth T.D. Kft. A munka csak nagyon lassan haladt, az eredeti 2012. májusi átadás idejére a tervezett munkálatoknak csak a harmada-negyede készült el, az építkezés sokszor hónapokig is állt.

A lakossági visszhangra reagálva a városvezetők bevonásával megállapodás született, ami szerint egy projektcég vezeti majd a kivitelezési munkálatokat. A korábban irányítói szerepű Arcadom Zrt. helyébe az ATK Konzorcium Kft. (Arcadom, Tóth T.D. és a Keviép) lépett, amiben többségi részesedése és irányítási joga a Keviép Kft.-nek van. Ezzel a lépéssel kifizették az alvállalkozókat, valamint megindult a munka, így év végére befejeződhet a debreceni 2-es villamos építése – írja a dehir.hu portál.

Kapcsolódó hírek