Defektes lett a jobb futó, visszafordult az MH192-es

MTI/iho   ·   2014.04.21. 08:06
A maláj légitársaság Twitter-üzenetben jelentette be, hogy a Bangalorba tartó, MH192 jelzésű járat – egy Boeing 737-800 típusú repülőgép – 166 emberrel a fedélzetén, négyórányi repülés után sikeresen leszállt kiindulási állomásán, a Kuala Lumpur-i repülőtéren. A légitársaság már előre nyilvánosságra hozta, hogy a járat kénytelen lesz visszafordulni a jobboldali futómű meghibásodása miatt.

Az AFP úgy tudja, hogy kilyukadt a repülőgép egyik kereke. A flightradar24.com internetes portálon látható volt, amint a repülőgép megtesz több kört is a maláj főváros felett, mielőtt leszáll.

Ugyanennek a légitársaságának Kuala Lumpurból Peking tartó járata 239 személlyel a fedélzetén a múlt hónapban, mindmáig tisztázatlan körülmények között eltűnt, az Indiai-óceánban gyanított roncsait jelenleg is keresik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.